ALPHACURSUS IN HET BOERDERIJMUSEUM

Op woensdagavond 24 januari 2018 hopen we weer te kunnen starten met een nieuwe Alpha-cursus. De Alpha-cursus is een kennismaking met het christelijke geloof en met name gericht op mensen die hier weinig van weten en zich hierin willen verdiepen. Maar ook voor mensen die er wel bekend mee zijn, maar nog eens een extra bezinning op het christelijke geloof willen, kan de Alpha-cursus heel geschikt zijn. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

Wat is de zin van het leven? Wie is Jezus? Waarom is Hij gestorven aan het kruis? Hoe relevant is de Bijbel?

De Alpha-cursus duurt 11 weken waarop we elke woensdagavond in het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg bij elkaar willen komen. De avonden beginnen om 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd, waarbij er alle ruimte is om elkaar te leren kennen. Daarna zal er een inleiding gehouden worden, waarna er in kleinere groepjes over het onderwerp doorgepraat wordt. De avonden worden rond 21.30 uur afgesloten.

Halverwege de cursus zal het onderwerp over de Heilige Geest behandeld worden. Omdat dit wat meer tijd vergt willen we hier een weekend aan besteden. Vrijdagavond vertrekken we naar een locatie waar we ook de nacht zullen doorbrengen. Een aantal lezingen over de Heilige Geest zullen verdeeld over de vrijdagavond en zaterdag worden gegeven. Daarnaast is er ook alle ruimte voor een stuk recreatie en ontspanning. Zaterdag aan het eind van de middag zal het weekend afgesloten worden.

Voor u als gemeentelid zijn er een aantal belangrijke taken weggelegd!

Het is namelijk gebleken dat de drempel om een dergelijke cursus te gaan volgen veel lager is, als u of jij iemand daarvoor persoonlijk uitnodigt. Of misschien wel bereid bent om samen deze cursus te volgen.

Bij deze een oproep aan u als gemeentelid om uw kennissenkring nog eens te bekijken. Wie zou u kunnen uitnodigen voor de Alpha-cursus? Misschien een collega met wie u eens een gesprek over het geloof heeft gehad? Misschien die vriendin die al lang geleden afscheid van het geloof genomen heeft?

Ook zijn we op zoek naar mensen die letterlijk de handen uit de mouwen willen steken. De maaltijden worden namelijk helemaal verzorgd door vrijwilligers. U kunt zich opgeven om bijv. een vier of zes persoonsmaaltijd aan te leveren. Dit mag gewoon een gemakkelijke eenpansmaaltijd zijn: nasi, macaroni, bami, hutspot, net wat u wilt.

Is koken u niet op het lijf geschreven, maar wilt u toch graag een steentje bijdragen? Dan zou u zich kunnen opgeven voor de afwasploeg of voor de koffie kunnen zorgen.

Daarnaast vragen we vooral ook om uw gebed! Wilt u bidden voor genoeg deelnemers om te kunnen starten, voor de werking van de Geest en voor wijsheid en tact voor de leiding?

Voor vragen, opgave of inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Miranda Kok, alphaoldebroek@outlook.com / 06-30323526

Opgave graag voor 20 januari 2018.