Gemeenteavond orgaandonatie:
Met 38 tegen 36 stemmen stemde de Eerste Kamer op 13 februari voor. En dat betekent dat we, als we dat al zouden willen, dit onderwerp niet meer langs ons heen kunnen laten gaan: orgaandonatie. Van iedere Nederlander wordt vanaf zijn 18e jaar automatisch vastgelegd dat hij/zij na overlijden ‘geen bezwaar’ heeft tegen orgaandonatie. Dit geldt dus ook voor u. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om ‘geen toestemming’ te geven of juist ‘wel toestemming’ te geven. Nog een andere mogelijkheid is om een nabestaande voor u te laten beslissen.
Orgaandonatie, een onderwerp wat heel wat vragen losmaakt! Hoe moet ik omgaan met mijn lichaam? Wat vraagt de Heere hierin van ons? Ik moet mijn naaste liefhebben, maar hoe ver moet ik daar in gaan? Hoe zit het dan met mijn lichaam bij de opstanding uit de doden? Zo maar enkele vragen die kunnen leven.
Graag zou ik hier met u over na willen denken op een gemeenteavond op donderdag 14 juni in ’t Open Huis. Zoekend naar handreikingen die de Heere ons geeft vanuit Zijn Woord, die ons helpen onze positie in dit vraagstuk te bepalen. Inloop is vanaf 19.45 uur. Ongeveer 21.30 uur hopen we af te sluiten.
Een ieder die belangstelling heeft is van harte voor deze avond uitgenodigd. Eén ding is zeker, het raakt ons allemaal. Hebt u al een keuze gemaakt?

Vriendelijke groet, Jonathan van der Meulen (stagiair Wijk I)