“JAFETH”

Wij zijn de zondagsschool op het dorp en komen bijna elke zondagmorgen bij elkaar in het “Openhuis Kerkstraat 8” en beginnen om half tien. Er komen al veel kinderen uit beide wijken bij ons op de zondagsschool. En jij kunt er ook nog wel bij. Dus kom gerust als je tussen de 4 en 11 jaar bent.

Wie doen er mee?
Wij, de jufs en de meesters, zijn een enthousiast team. Wij gaan proberen om nog meer kinderen op de zondagsschool te krijgen want een aantal groepen zijn wel erg klein. We gaan de komende seizoenen werken met persoonlijke uitnodigingen. Dus kom en doe met ons mee.
Wat doen we eigenlijk?
We beginnen met zingen en bidden en luisteren dan naar een bijbelverhaal. Daarna maken we een werkje wat bij het verhaal past of doen een quiz of een leuk spel. Het is altijd reuze gezellig en je leert ontzettend veel uit de bijbel.
Wat nog meer?
Samen vieren wij het kerstfeest als zondagsschool in de Dorpskerk. Daar mag jij een gedicht, een schriftlezing doen of een lied zingen. Dit is altijd weer het hoogte punt in het seizoen. Verder houden wij een leuke spelmiddag aan het eind van het seizoen.
Krijg ik nog iets?
Jazeker. Als je jarig bent krijg je een mooie plaat met stickers. Leer jij je psalmversje/lied en of tekst goed dan krijg je als beloning een prachtig album met plaatjes. O ja, verlaat je na zeven jaar de zondagsschool dan krijg je een getuigschrift en een psalmboekje. Werkelijk prachtig.
Wie ontmoet ik er?
Wij hopen de Heere Jezus. Over Hem en om Hem gaat het elke keer. Hij geeft jou een nieuw hartje. Een hartje dat van Hem houdt. Hij maakt ons écht gelukkig. Hij neemt onze zonden weg. Nog diep, diep, dieper dan de zee is Jezus liefde voor jou.
Wil je nog meer weten?
Misschien heb je nog meer vragen en wil je nog graag iets weten, bel dan gerust naar Attie van de Berg (685721). Hij kan je nog veel meer vertellen en ook dingen laten zien. Tot op de zondagsschool.

Jan Wolf

Kindernevendienst en zondagsschool Jafeth

Hallo allemaal,
Deze maand gaan de verhalen over Jona en over de geboorte van de Heere Jezus. Door die verhalen heen mogen we Gods liefde voor de mensen ontdekken.

3 december:  Jona vlucht voor Gods opdracht. Jona begrijpt niet dat Gods liefde betekent dat Hij geduld heeft, dat Hij een nieuwe kans geeft aan Ninevé om het beter te doen.

10 december:   Jona wordt gered. We mogen horen dat Gods liefde redding brengt. God wil ook ons steeds weer trouw zijn en liefhebben, ook al gaan wij in de fout. Vergeving vragen in Jezus’ naam mag altijd!

17 december:   Jona voert zijn opdracht uit. Jona zegt tegen de inwoners van Ninevé, dat God hen gaat straffen, omdat ze zich niets van Hem aantrekken. Ze doen veel verkeerde dingen. De HEER is blij, als Hij merkt dat ze naar Jona luisteren. Ze krijgen spijt en willen anders gaan leven. De HEER vergeeft hen en straft hen niet.

24 december:   Jona en de wonderboom. Gods liefde gun je ook aan anderen. Gods liefde is groot genoeg voor iedereen die Zijn kind wil zijn.

25 en 26 december: Jezus wordt geboren. In de kribbe zien we het hoogtepunt van Gods liefde: Jezus die uit de hemel gegeven wordt als Redder voor heel de wereld. Ook voor ons. In Hem zien wij pas goed dat God echt van ons houdt.

31 december:   Gods liefde blijft altijd, ook in 2018.

Datum Bijzonderheden Kindernevendienst of zondagsschool
3 december Heilig Avondmaal Kindernevendienst
10 december Dopen Kindernevendienst voor groep 1 t/m 8
17 december Wisselzondag Kindernevendienst in Maranatha
24 december Zondagsschool
25 december Eerste Kerstdag Kindernevendienst in beide diensten
26 december Tweede Kerstdag Kindernevendienst
31 december Oudejaarsdag Kindernevendienst

Hartelijke groeten van de leiding van de kindernevendienst en zondagsschool Jafeth.

Kinderkerstfeest
Dit jaar willen we opnieuw met alle kinderen een kinderkerstfeest vieren.

Deze avond heeft het thema ”En men noemt Zijn Naam…

De avond is voorbereid door de kinderen en leidinggevenden van alle clubs en zondagsschool Jafeth.

We gaan samen luisteren naar het mooie verhaal over de geboorte van Jezus en zingen bekende kerstliedjes.

Ook als je normaal niet naar de club of zondagsschool gaat nodigen we je van harte uit om er ook bij te zijn! Natuurlijk is het heel fijn als ouders, grootouders en andere belangstellenden het feest mee komen vieren.

Jij komt toch ook?!

Wanneer:          zaterdag 23 december

Hoe laat:          19.00 uur (de kerk is open vanaf 18.45 uur)

Waar:               Dorpskerk Oldebroek

Zondagsschool Maranatha

Hoi jongens en meisjes,

Zeg eens herder, waar kom jij vandaan?

Ik heb eens gekeken in een oude stal.

Daar zag ik een wonder dat ik vertellen zal.

In december hebben we alleen op zondag 10 december zondagsschool. We willen dan samen het programma van de kerstviering oefenen.

Op vrijdag 15 december hopen we samen het kerstfeest te vieren. Jullie worden dan om 18.45 uur in de hal van de Maranathakerk verwacht.

Jullie ouders/verzorgers, familie, vrienden, kortom iedereen, is dan van harte welkom!

Een hartelijke groet,
Leiding zondagsschool Maranatha