Diensten helemaal online
Afgelopen donderdag adviseerde  de Protestantse Kerk in Nederland om de komende vier weken ook niet meer met voorzangers te werken. Op twee plaatsen (Julianadorp en Biddinghuizen) zijn besmettingen geweest, die mogelijk met het zingen in de kerk in verband gebracht kunnen worden. De PKN stelt bij het advies: de kans dat de besmetting via het zingen gebeurt is wellicht klein, maar als het gebeurt is de impact op de gemeente erg groot. Daarbij komt dat er een nieuw variant is gekomen, de Britse variant, de enorm besmettelijk kan zijn. Om die reden zegt de kerkenraad dat het beter is om de komende 4 zondagen helemaal online te gaan.
Dat betekent:
* De komende 4 weken geen voorzangers
* De komende 4 weken helemaal geen kerkgangers in de kerk.
We begrijpen dat dit een hele inperking is in onze erediensten. Gezien de omstandigheden lijkt het ons wel het beste om het zo te doen.