TROUWEN

Hebben jullie trouwplannen? Van harte gefeliciteerd! In aanloop naar de grote dag moet er natuurlijk van alles geregeld worden. Ook de kerkelijke inzegening vraagt een goede voorbereiding. Op deze pagina informeren we jullie graag over de huwelijksbevestiging en het voorbereidingswerk dat daarbij komt kijken. Het kerkelijk huwelijk vindt plaats na de wettelijke ceremonie in het gemeentehuis. In de kerkdienst beloof je – voor God en Zijn gemeente – dat jullie elkaar liefhebben en elkaar trouw blijven. Bovendien vragen we met jullie de Here God om Zijn zegen over jullie huwelijk. Wij geloven namelijk dat het huwelijk een instelling van God is. Al in Genesis 2, bij de schepping van de mens, lezen we over de levenslange eenheid tussen man en vrouw. Daar wil de Here Zijn zegen over geven.

 Afspraken maken

Bij het organiseren van je trouwdag maken jullie veel afspraken. Pas als je die gemaakt hebt en alles vastligt, kun je gaan vertellen dat jullie gaan trouwen. Hierbij hoort ook dat je afspreekt met de predikant die de huwelijksdienst leidt én dat je de kerk reserveert waar de inzegening plaatsvindt.

Neem contact op met de predikant

Het uitgangspunt is dat de wijkpredikant van de bruid voorgaat tijdens de trouwdienst. Neem op tijd contact met hem op. Wacht daar niet mee, want ook de agenda van een predikant loopt snel vol. (Ds. M.J. Schuurman tel.0525-630828). Denk ook vast na over de vraag of je zelf een organist hebt, of dat wij deze moeten regelen.

Ben je geen lid van onze gemeente, maar wil je toch gebruik maken van de Dorpskerk of de Maranathakerk als trouwlocatie, neem dan contact op met de scriba van de Algemene Kerkenraad. Email: scriba.ak@hervormdoldebroek.nl